Auto-Kilta News

Milloin on ostettava uudet talvirenkaat? 

Talvirenkaiden laatu on erittäin tärkeä elementti, kun halutaan selvitä talven haasteista mahdollisimman turvallisesti ja varmistua siitä, että turvallisuus ei jää ainakaan renkaista kiinni. 

Talvirenkaat on hyvä vaihtaa kun kulutuspintaa on jäljellä noin 5 mm. Niin sanottu sakkoraja on 3 mm, mutta silloin renkaiden ominaisuuksista ei ole enää juuri mitään jäljellä. Renkaita ei koskaan kannata ajaa sakkorajalle saakka. Mikäli sinulla on talviajossa nastarenkaat ja nastoja on irronnut jo huomattava määrä kannattaa tulla käymään meillä. Me voimme arvioida renkaan kunnon. 

Mikäli ajat erittäin vähän, kannattaa kiinnittää huomiota myös renkaan ikään. Kumin ominaisuudet heikkenevät iän myötä. Moni kysyy meiltä milloin rengas on liian vanha? Renkaan ikä lasketaan valmistusviikosta ja jos se lähentelee jo kymmentä vuotta, rengas joutaa kierrätykseen. Renkaan valmistusajankohdan voi tarkistaa renkaan kyljestä DOT merkinnän yhteydestä. Esimerkiksi luku 2109 tarkoittaa että rengas on valmistettu viikolla 21 vuonna 2009. 

Me Auto-Killassa autamme mielellämme rengasasioissa. Olemme Saimaan ympäristön luotettava ja asiantunteva rengaskauppa ja myymme tuhansia renkaita vuosittain. Me panostamme laadukkaisiin Saksalaisen Continental konsernin renkaisiin. Valikoimassamme on kattavasti laadukkaita autonrenkaita huippumerkeiltä: Continental, General Tire ja Viking.

Terveisin: Petri Venäläinen, varaosapäällikkö 
 

Jaa artikkeli