Auto-Kilta Romutuspalkkio

Romutuskampanja 2021

Romutuspalkkiokampanja alkanut 1.12.2020

Suomessa toteutetaan romutuspalkkiokampanja, joka alkaa 1.12.2020 ja päättyy vuoden 2021 lopussa. Romutuspalkkiokampanjan aikana uuden auton ostaja saa 1 000 tai 2 000 euron romutuspalkkion valtion avustuksena uudesta lain edellytykset täyttävästä henkilöautosta, jos hän vie samalla romutettavaksi omistamansa vanhan liikennekäytössä olevan henkilöauton. Lisäksi autoala tukee romutuspalkkiota omalla 500 euron romutuspalkkiollaan.

 

Romutuspalkkion määrä

Kun ostettavan auton käyttövoima on osin tai kokonaan sähkö, romutuspalkkio on 2 500 € (valtion osuus 2 000 € ja autoalan osuus 500 €). Ladattavan hybridin  maksimipäästöraja romutuspalkkion saamiseksi on 95 g/km WLTP-mittaustavan mukaan.

Ostettavan auton ollessa bensiini- tai dieselkäyttöinen, jonka hiilidioksidipäästöt ovat korkeintaan 120 g/km, romutuspalkkio on 1 500 € (valtion osuus 1 000 € ja autoalan osuus 500 €).

Renault Clioon tuplaamme romutuspalkkion vuoden loppuun mennessä tehtyihin uusiin kauppoihin! Romutuspalkkio yhteensä 3000€!

Romutuskampanjaan sopivat autot:

 • Ford Fiesta manuaalit
 • Ford Focus manuaalit
 • Ford Kuga ladattava hybridi
 • Ford Explorer
 • Ford Mustang Mach-E
 • Renault Clio 
 • Renault Clio hybridi
 • Renault Captur ladattava hybridi
 • Renault Megane ladattava hybridi
 • Renault Zoe täyssähköauto
 • Volvo XC40 täyssähkö
 • Volvo ladattavat hybridit

Romutuspalkkion ehdot

 

 1. Auto tulee luovuttaa kierrätykseen viralliseen vastaanottopisteeseen, josta auton omistaja saa romutustodistuksen.

  Auton romuttaminen on Suomessa maksutonta. Valtuutettujen vastaanottopisteiden sijainnin voi tarkistaa Suomen Autokierrätyksen kotisivuilta (http://www.autokierratys.fi/) tai puhelinnumerosta 0800 05044.

 2. Romutustodistus ja uuden auton tilaussopimus on päivätty aikavälille 1.12.2020–31.12.2021.

  Auto tulee viedä romutettavaksi 1.12.2020-31.12.2021. Auton on kuitenkin oltava romutettu ennen uuden auton ensirekisteröintiä. Myös uusi auto tulee tilata samalla aikavälillä. Uusi romutuspalkkiolla tilattu auto tulee ensirekisteröidä viimeistään 31.3.2022

 3. Romutettavan auton ja tilalle hankitun uuden auton tulee molempien olla henkilöautoja. 
 4. Romutuspalkkion voi hyödyntää samasta romutettavasta autosta vain kerran.
 5. Romutettavan auton on pitänyt olla liikennekäytössä ainakin jonkin aikaa romutusvuotta edeltäneen vuoden aikana ja sen on oltava liikennekäytössä romutushetkellä.

  Mikäli auto romutetaan joulukuussa 2020, sen on pitänyt olla liikennekäytössä ainakin jonkin aikaa vuonna 2019. Vastaavasti jos auto romutetaan vuonna 2021, auton on pitänyt olla ainakin jonkin aikaa liikennekäytössä vuoden 2020 aikana.

  Liikennekäytössä olevasta autosta maksetaan ajoneuvovero ja autolla on oltava voimassaoleva vakuutus. Liikennekäytössäolo tarkoittaa eri asiaa kuin tieliikennekelpoisuus, joka edellyttää että auto on katsastettu ja ajokuntoinen. Romutettavan auton ei tarvitse olla tieliikennekelpoinen, vaan liikennekäytössä olo riittää.

 6. Romutettavan auton on oltava vähintään 10 vuotta vanha.

  Romutettava auto on otettu käyttöön ensimmäisen kerran 31.12.2010 tai sitä aiemmin.

 7. Romutuspalkkio myönnetään vain yksityishenkilölle, joka on omistanut romutettavan auton tai ollut sen haltijana yhtäjaksoisesti ainakin vuoden ajan ennen romutuspäivää.
 8. Romutuspalkkio myönnetään vain sellaisen uuden auton hankintaan, jonka CO2-päästöt ovat enintään 120 g/km, jos käyttövoima on bensiini tai diesel, ja enintään 95 g/km, jos auto on ladattava hybridi.

   

 9. Täyssähköauton hankintaan voi yhdistää kotitalouksille tarkoitetun täyssähköautojen hankintatuen, jonka suuruus on 2 000 euroa.

  Täyssähköauton hankintaan voi näin ollen saada yhteensä 4 500 euron romutuspalkkkion. Täyssähköautojen hankintatuesta on koottu lisätietoja Autoalan Tiedotuskeskuksen sivuille.

   

Romutuskampanja

 

Kiitos, haluan vaihtotarjouksen nykyiseen autooni.
Yksittäisen tiedoston kokorajoitus 1 MB.
Suositellut tiedostomuodot: gif, jpg, png.
Lähettääksesi lomakkeen, sinun täytyy ensin hyväksyä henkilötietojen käsittelykäytäntömme.