Mustolan aurinkovoimala

Aurinkopaneelit tuottavat parhaimmillaan yli 50 % sähköstämme

Loppuvuodesta 2018 asensimme Auto-Killan toimipaikkoihin niin monta aurinkopaneelia kuin oli mahdollista. Tällä hetkellä aurinkoenergia tuottaa vuositasolla noin 15–18 % käyttämästämme sähköstä. Osuus luonnollisesti vaihtelee vuodenajan mukaan – pimeimpään talviaikaan se hipoo nollaa, aurinkoisimpaan kesäaikaan osuus saattaa olla yli puolet, Savonlinnan toimipaikassamme jopa 100 %!

Investointi aurinkopaneeleihin maksaa itsensä takaisin noin kuudessa vuodessa pienempinä sähkölaskuina ja muina säästöinä. Aurinkopaneeliemme tuottamalla sähköllä esimerkiksi ajaisi sähköautolla vuodessa yli 960 000 km eli 24 kertaa maailman ympäri.

Aurinkoenergian osuus Auto-Killan kiinteistöjen käyttösähköstä tammi-syyskuussa 2022

Paikkakunta

Aurinkoenergian tuotto mWh

Kiinteistön kulutus mWh

Aurinkoenergian osuus käytöstä

 

Trucks (LPR)

68,2

307

22 %

 

Lappeenranta

37,7

329

11 %

 

Mikkeli

33,9

225

15 %

 

Savonlinna

36,6

103

36 %

 

Yhteensä

176,4

964

18 %

 

 

Käyttämämme sähkön CO2-päästöt ovat nollassa

Vaikka aurinkopaneelien määrä ja teho on pysynyt samana asentamisesta saakka, on niiden tuottaman sähkön osuus Auto-Killan sähkönkulutuksesta kasvanut. Olemme onnistuneet vähentämään sähkönkulutusta vuositasolla noin 15 %, vaikka samana aikana sähköautojen lataamiseen on mennyt enemmän sähköä.

Samalla toimipaikkojemme käyttämän sähkön CO2-päästöt ovat tippuneet nollaan, vaikka aurinkopaneelien tuottama sähkö ei katakaan koko kulutusta. Loput käyttämästämme sähköstä on täysin hiilivapaata, nollapäästöistä ekosähköä, joka on tuotettu tuulivoimalla ja biopolttoaineilla. Useimmat toimipaikkamme käyttävät myös päästötöntä kaukolämpöä.

Päästöjen vähentäminen nollaan tai sen tuntumaan on siis mahdollista, kun sen eteen tehdään pitäjänteisesti töitä.

Jaa artikkeli

Ota yhteyttä

Täytä tietosi ja jätä meille haluamasi viesti alla oleviin kenttiin ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Kiitos, haluan samalla tarjouksen nykyisestä autostani. Anna autosi tiedot. Täytäthän tiedot huolellisesti, jotta voimme palvella sinua entistä paremmin. Saat parhaan mahdollisen arvion, kun saamme autostasi hyvät ja kattavat tiedot.
Yksittäisen tiedoston kokorajoitus 1 MB.
Suositellut tiedostomuodot: gif, jpg, png.
Lähettääksesi lomakkeen, sinun täytyy ensin hyväksyä henkilötietojen käsittelykäytäntömme.